mandag 22. juni 2009

siste uke.

etter å ha bodd i valladolid i 10 mnd, e det no bare ei uke igjen! det har gått utrolig fort å det føles som i går at fredrik å mæ kom te et tomt kollektiv stappfull av forhåpninga fårr skoleåret. det e ganske vemodig at året e over, på mang måta føles det litt som om æ ikke kom i gang årntli! planen va jo å endeli få perfeksjonert spansken min, men isteden har æ snakka masse engelsk, faktisk så my at i en periode snakka mæ å fredrik engelsk oss mellom når vi va alein heim, etter ei stunn kunna en av oss si: "øh, koffer snakke vi engelsk no?" spansken derimot må æ fortsatt bruk my energi på å skull få sagt det æ vil si, å det va jo abselutt ikke planen fårr året! selvfølgelig snakke vi spansk kvar dag, men siden æ allerede hadd et middelsnivå på spansken, så har æ ikke fått den forbedringa æ hadd håpa å forventa. man må ha spanske kompisa rundt sæ fårr å få sikkeli forbedring, å det va lettar sagt enn gjort. isteden sitt æ igjen me masse venna fra tyskland, belgia, nederland,  frankrike, østerike, portugal, italia, polen, irland, england og canada. bare fordi at det ikke vart som æ tænkt så har det jo vært et utrolig år! æ har lært mæ å sett pris på norsk pensum å det norske universitetet der man heldigvis e mer opptatt av å lær bort enn å ha autoritet å en fin dress. sjøl om det sosialt har vært knall, så føles det som om det på universitetet vært motgang, motgang å mer motgang. for eksempel da æ kom på skola å spurt ei i klassen min om nåkka ang eksamenen som vi skull ha dagen etter å hu svare: "nei den hadd vi i forje uke". eller når æ finn ut at gruppa mi ikke brukt dæm 3 sia æ hadd skreve te gruppeoppgaven. eller når dæm du har hatt samme fag som i et år(!) ikke engang hilse på dæ når du møte dæm i gangen. man føle sæ så utoli teit! å kanskje trængt æ å finn ut at ting aldri bli som man sjer fårr sæ å heller bare vær gla fårr alt det æ har opplevd: en trivelig by, stappfulle festa, hærlie folk, spennede tapas, reisa te toledo, salamanca, madrid, ávila, leon, bilbao, burgos, san sebastian og marokko! æ har bodd i et hærli kollektiv å fått opplevd utroli masse spenennde sammen med verdens beste kjæreste som flytta helt te spania me mæ uten å forstå nåkka spansk! så sjøl om æ sitt her me null studiepoeng å en hjerne som tænke på engelsk å ikke spansk, å føle mæ som en liten fiasko!- så må æ jo innrøm at året har vært verdt all frustasjonen æ har følt. så får æ heller bare innsjå at æ atter en gang har mer erfaringa enn faktiske studiepoeng. 
men det e væll alt i alt viktiar.

dagens sang: the botten is nådd, timbuktu

3 kommentarer:

Anonym sa...

Æ syns du e både flink å tøff æ Sara!:-) Stå på dem siste dagan, for snart har du ferie:-) Glær mæ te du kjæm heim. Klem fra Trine

dette er ikke en blogg. sa...

åå,tusentakk trine!
møtes snart:)

ellynx sa...

Hei, nettop fullført et år som ERASMUS student på UVA, elektronikk ingeniør, må bare si jeg er enig dine synspunkt om skolen her, det har vært et par lyspunkt, dvs. et par gode inspirerende lærere, men generelt sett så er skolesystemet fatalt. Jeg forstår at du gledet deg til å komme tilbake, skolemessig i hvertfall.

Man er ERASMUS en gang i livet (vanligvis) og da skal man først og fremst ha det fett, bli kjent med folk, oppleve ting og lage gode minner.

Jeg søkte på tio molonio på google og fant bloggen din, første gang jeg har sett noen fra Norge som har gått her i Valladolid :) Svensker er vel det nærmeste jeg kjenner her, men ingen nordmenn. Synd at dere snakket så mye engelsk, jeg lærte spansk her i Valla og har redusert engelskpratingen til et minimum, nå må jeg jobbe med engelsken igjen :) hehe